_V4Q5463André_sm.jpg

Om André Jerman

André Jerman, er blitt en veteran i norsk standup. Siden oppstarten i 2004 har han han fått folk til å le, både på små og store scener landet over.  

Han har vært med på flere forskjellige turnéer og hatt show med noen av landets fremste komikere, og han er en mye brukt konferansier. André har også deltatt i tv-programmer som Komiker i Arbeid, 4 stjerners middag, Cruiseliv, Hjemme Alene, Beat for Beat , Tidsbonanza og Latter Live.

Sammen med Jonna Støme, lager André podcasten "Støme og Jerman". For å høre gå inn på facebooksiden her eller direkte på iTunes eller last ned Støme og Jerman på podcaster.

André er for tiden programleder på P4 og P6 rock, og har tidligere jobbet bl.a for Radio Rock.

For tiden reiser han rundt med testshowet “Ute På Prøve” og tester materiale til nytt soloshow.

Sommeren 2018 og 2019 spilte André sommershowet “Jævla Badegjester” i Fonteltet i Sandefjord.

Sommeren 2017 spilte André sommershowet "Jævla Badegjester" for fulle hus på Hvasser Gjestehus.

I 2015 har André spilt rollen som Kristoffer Abel i Nrk-serien Nobel. Serien gikk på tv høsten 2016. 

Sommeren 2014 spilte André sommershow i Grimstad, med Lisa Tønne og Jonna Støme. Showet Grimstadgram ble spilt på Apotekergården,  og Dagbladets anmelder ga showet terningkast 5.

André var stor bidragsyter på tekstsiden i Terje Sporsems 2. soloshow "Krig", som hadde premiere i 2012. Les anmeldelse her og her. Han har også jobbet tett med Sporsem i hans seneste show "Religion" som hadde premiere 26. januar 2017. Anmeldelse her og her.

I 2011 reiste han på turnéen ”Latter on tour”, med kollegaene Sigrid Bonde Tusvik, Jonna Støme og Jonas Bergland.  Oktober samme år var André i Afghanistan og underholdt norske soldater og gjorde også en juleturné med Yngve Skomsvoll og Dagfinn Lyngbø

I 2010 var André med i Stand Up Norges sommershow ”Sommerlatter” med Lisa Tønne, Åsleik Engmark og Terje Sporsem, og høstet gode kritikker i landets største aviser. André deltok også under flere show på Stockholm Comedy Festival, og reiste på Feelgoods juleturné ”Humorgalla” med blant andre Thomas Giertsen, Espen Eckbo og Alex Rosén. Han fikk også gleden av å være support for Ahmed Ahmed, under den amerikanske komikerens norgesbesøk i oktober.

2009 reiste André på norgesturné med svenskene Aron Flam, Jonatan Unge og Özz Nûjen i showet ”Axis of Good – too good to be true”.

2005/06 var han på turné med Zahid Ali.

I tillegg har han vært med på diverse festivaler, som Den Store Norske Humorfestivalen, Fridge, Stockholm Comedy Festival. Deluxe Festivalen og Standupfestivalen.

Han driftet undergrunnsklubben Prøverøret, på Dattera til Hagen i perioden 2007 - 2019.

André har holdt kurs/forelesninger i standup. Han har blandt annet undervist på Titan Teaterskole og Ringerike folkehøyskole (revy og standuplinje) og kurs i regi av Reis Deg Komikerklubb.